Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu vrea ca Florin Cîţu să discute şi cu specialiştii AUR, despre PNRR

marcel ciolacu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că în convorbirea telefonică avută recent cu premierul Florin Cîţu, la iniţiativa acestuia, convorbire care a durat ”maxim un minut”, au stabilit că luni vor discuta, pentru a decide data şi locul în care va avea loc întâlnirea, pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Liderul PSD a reafirmat decizia partidului pe care îl conduce de a intra în grevă parlamentară, în situaţia în care Guvernul nu va prezenta în Parlament varianta cu care va merge la Bruxelles.

Ciolacu a reluat afirmaţia potrivit căreia Florin Cîţu l-a contactat telefonic, pentru a discuta pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), liderul social-democrat susţinând că acest gest este consecinţa solicitărilor adresate premierului de către comisarii europeni.

Marcel Ciolacu a povestit că a fost contactat de către premierul Florin Cîţu pentru a discuta pe tema PNRR. Conform acestuia, discuţia a durat „maxim un minut”

„A fost o discuţie foarte scurtă. (…) Că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. (…)

Nu am intrat în detalii, a rămas că vom sta de vorbă. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei (Comisiei Europene – n.r.). a rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă”, a afirmat Ciolacu, la Antena 3.

”„A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data întâlnirii şi locaţia unde ne vom întâlni”, a adăugat liderul PSD.

Preşedintele PSD a menţionat că speră ca luni să „stabilească principiile şi mecanismele” PNRR, după care va trimite „specialiştii” să discute cu cei care lucrează la PNRR.

Marcel Ciolacu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că nu a mai avut până în prezent o discuţie că premierul, în calitate de lider al principalului partid de opoziţie.

„Eu mă întreb, AUR-ul de ce nu este invitat la această discuţie: În toate statele există discuţii cu toate formaţiunile”, a mai afirmat Ciolacu.

În acest context, el a reafirmat decizia PSD de a intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat Legislativului.

„Este exclus să nu vină cu el în Parlament. Eu am anunţat foarte clar: Dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără să fie prezentat, să avem o discuţie serioasă pe principii şi pe mecanismele de acces la aceste fonduri, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că una dintre cerinţele PSD este aceea ca autostrada Moldovei să fie finanţată prin acest plan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri