Caută
Close this search box.

Medicul nemţean Cătălin Denciu este lăudat de directorul OMS, Tedros Adhanom Gebreyesus

cătălin denciu

Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamț în timp ce încerca să-și salveze pacienții, a fost lăudat luni de directorul OMS.

Tedros Ghebreyesus – directorul OMS: „Dr. Cătălin Denciu este un medic român de la Terapie Intensivă. Era de serviciu în noiembrie anul trecut și avea grijă de pacienți COVID, când în spitalul său a izbucnit un incendiu.

10 pacienți au murit și, în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul 3 pe 40% din suprafața corpului. Astăzi îi acordăm un premiu pentru serviciul adus, pentru sacrificiul său și exemplul oferit. Angajații din domeniul sanitar fac gesturi eroice, dar nu sunt supereroi, sunt oameni la fel ca noi, restul”.

Momentul s-a petrecut în deschiderea Adunării Mondiale a Sănătății, când românul a fost dat exemplu pentru devotamentul cu care a salvat vieți, chiar dacă și-a pus-o pe a lui în pericol, explică Digi24.

În decembrie anul trecut, Cătălin Denciu a fost declarat „Eroul anului 2020” de către postul public de televiziune din Belgia, țară în care a fost transferat după incendiu și în care este tratat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri