Caută
Close this search box.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, nu vrea să comenteze „dacă pe urs îl chema Arthur sau Ioniţă”

barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, crede că persoana care spune că Arthur era cel mai mare urs are puteri supranaturale.

„Nu știu cine este persoana în țara asta care ar putea spune despre un urs sau un cerb că este cel mai mare din țară. Acea persoană are puteri supranaturale, pentru că eu nu aș putea să mă hazardez să spun așa ceva.

Eu nu sunt specialist, nu sunt vânător. Din ce îmi spun vânătorii câteodată, există și urși cu peste 600 de puncte. Nu aș vrea să comentez dacă era cel mai mare, dacă îl chema Arthur sau Ioniță”, a declarat ministrul Tanczos, conform Digi24.

Acesta a precizat că așteaptă rezultatul celor două anchete ale Gărzii de Mediu și Gărzii Forestiere, în legătură cu scandalul privind uciderea unui exemplar de urs de către un prinț din Austria, contra cost, pentru trofeu.

„Extragerea în caz fortuit este prevăzută de legislație. În momentul în care se emite o asemenea derogare extragerea este permisă și este legală. Nu știu dacă este vorba de acel urs sau nu. Nu știu dacă extragerea s-a făcut sau nu cu respectarea legii. Aștept până mâine să se facă ancheta”, a declarat Tanczos Barna.

Acesta a precizat că în cazul în care se demonstrează că a fost încălcată legea, sancțiunea este de 30.000 de euro și se verifică dacă se întrunesc condițiile pentru fapte penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri