Caută
Close this search box.

Nava SpaceX, cu patru cosmonauți la bord, a amerizat

Echipajul Crew-1, al navei SpaceX a amerizat, în timpul nopții în largul coastei Panama City, Florida, la ora 2:56 a.m. EDT după 168 de zile în spațiu (foto). La bordul navetei se află astronauții Michael Hopkins, Victor Glover și Shannon Walker de la NASA și Soichi Noguchi de la Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA). Întoarcerea marchează sfârșitul primei misiuni de rotație a echipajului pe Stația Spațială Internațională a navei spațiale Crew Dragon dezvoltată în parteneriat între NASA și SpaceX ca parte a Programului Echipajului Comercial al agenției.

A night-vision camera pictures the SpaceX Crew Dragon parachuting to splashdown in the Gulf of Mexico as fast boats arrive to retrieve the crew. Credit: NASA TV

Echipele de pe nava de recuperare Go Navigator, inclusiv două bărci rapide, sunt acum în proces de asigurare a Crew Dragon și de asigurare a faptului că nava spațială este sigură pentru efortul de recuperare. Pe măsură ce echipele rapide de bărci își termină activitatea, nava de recuperare se va deplasa în poziția de a ridica Crew Dragon pe puntea principală a Go Navigator cu astronauții înăuntru. Odată ajuns pe puntea principală, echipajul va fi scos din nava spațială și va primi controale medicale înainte de o plimbare cu elicopterul la Pensacola pentru a se îmbarca într-un avion spre Houston.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri