La TVR Cluj nu s-au respectat normele pandemice de protecţie sanitară, aşa cum se întâmplă în tot TVR, de la începutul epidemiei de Covid. Acesta este motivul pentru care procurorii ar trebuie să cerceteze nerespectarea normelor sanitare, în cazul decesului jurnalistului Aron Antal Tovessi.

MediaSind TVR solicită Parchetului să cerceteze faptele conducerii SRTV și a TVR Cluj, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor!

Organizaţie se alătură astfel demersului decanului de vârstă al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune, Sorin Ilieșiu, și solicită conducerii instituției să dispună de urgență înființarea unei comisii de cercetare a modului în care conducerea SRTV și a studioului teritorial TVR Cluj au respectat normele sanitare în timpul stării de alertă, în cazul îmbolnăvirii şi decesului jurnalistului Aron Antal Tovessi.

Acesta a decedat pe 28 aprilie 2021, la Spitalul Militar din Cluj, în urma îmbolnăvirii cu COVID-19.

Potrivit informațiilor publicate în presă, în urma unor informații primite din partea colegilor jurnalistului, conducerea instituției nu a respectat normele de protecție sanitară instituite pe timpul stării de alertă, nici din punctul de vedere al angajatorului, președintele-director general, Doina Gradea,  care trebuia să aplice și să verifice respectarea normelor sanitare, dar nici din cel al șefilor direcți, care ar fi trebuit să-l lase să meargă la spital, nu să-i dea sarcini redacționale, pe timpul îmbolnăvirii.

“Din nefericire, înainte ca Aron Antal să fie depistat cu COVID-19, acesta a mers timp de o săptămână la redacție, cu simptome specifice infectării cu noul virus. Redacția nu a luat măsuri pentru a-și ține în siguranță angajații. Domnul Antal avea febră, și totuși a fost lăsat să vină la muncă, în continuare”, susține presa clujeană.

Aron Antal Tovessi a pierdut funcția de redactor șef al Redacției Emisiunilor pentru Minorități de la TVR, după ce a aprobat anul trecut difuzarea slujbei de Paște.

El a fost schimbat de Doina Gradea, iar în locul lui a fost numit temporar Alin Gelmărean, fără respectarea Legii de organizare și funcționare a  SRTV.

După două săptămâni în care a fost internat la Spitatul Militar Cluj-Napoca, Aron Antal Tovessi a decedat la vârsta de 64 de ani. Acesta mai avea doar câteva luni până la pensionare.

MediaSind TVR solicită public Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca să cerceteze cu celeritate decesul membrului de sindicat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute în Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

148 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here