Tânăra din Italia, căreia i-au fost administrate din eroare mai multe doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech, a primit patru doze, nu şase cum a fost anunţat iniţial, au precizat marţi autorităţile sanitare locale, potrivi AFP.

”În realitate este vorba despre 0,30 ml, corespunzătoare unei cantităţi utilizate pentru patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech”, a explicat într-un comunicat agenţia sanitară din Toscana (centrul Italiei) referitor la ”doza injectată din eroare duminică, 9 mai, unei tinere stagiare în psihologie clinică”.

”Informaţia potrivit căreia cantitatea injectată ar fi puţin mai mare de patru doze este importantă întrucât testele făcute de Pfizer pentru a stabili consecinţele unui supradozaj s-au oprit la patru doze de substanţă activă inoculate simultan, fără ca acest fapt să fie urmat de consecinţe deosebite pentru pacienţi”, a adăugat agenţia sanitară, potrivit Agerpres.

Infirmiera care a vaccinat-o pe tânăra femeie a uitat să dilueze flaconul cu substanţă activă cu ser fiziologic, eroare cauzată de ”o activitate de rutină cu volume mari şi sub presiune din cauza necesităţii de a respecta riguros termenele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here