Caută
Close this search box.

Orban, după anunțul lui Cîțu că îl va contracandida: „Avem în față o competiție frumoasă”

ludovic orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, după anunțul lui Florin Cîțu că va candida la șefia PNL, că „va fi un festival al democrației” în partid și că va fi „o competiție frumoasă”.

„Va fi un festival al democrației. Echipa mea este Partidul Național Liberal. Avem în față o competiție frumoasă, o ocazie de a prezenta viziunea, obiectivele proiectele fiecăruia dintre candidați, astfel încât să arătăm că PNL are o resursă umană puternică și capacitatea să ofere soluții pentru România.

Întrebat dacă, după Congres, tabăra câștigătoare și-ar putea pierde funcțiile deținute la nivelul guvernului sau în Parlament, Ludovic Orban a declarat: „Forurile statutare vor lua deciziile după Congres”.

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat, duminică, candidatura la șefia PNL, cu o oră înainte de ședința Consiliului Național, într-o conferință de presă la sediul PNL din Modrogan. Alături de premier, în momentul anunțului, au fost mai mulți lideri importanți ai partidului, miniștri din Guvern sau parlamentari PNL.

De la ora 11, liberalii participă la ședința Consiliului Național, care va fi organizată în București, în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului „Constantin Tănase”. Evenimentul reunește 500 de liberali din toată țară și se va desfășura în aer liber. Conform organizatorilor, accesul participanților la eveniment se va realiza în baza adeverinței de vaccinare anti-COVID-19, iar persoanele care nu fac dovada vaccinării vor fi testate la fața locului.

Principalele puncte pe ordinea de zi a Consiliului Național sut stabilirea procedurilor de alegeri în partid, stabilirea datei congresului şi convocarea acestuia.

Potrivit deciziei Biroului Executiv Național, data propusă pentru Congresul PNL este 25 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri