Caută
Close this search box.

Palestinienii şi israelienii se acuză reciproc de genocid

Ministrul de externe palestinian, Riyad Al-Maliki, şi ambasadorul israelian în Statele Unite, Gilad Erdan, s-au acuzat reciproc de ”genocid” în cursul unei dezbateri la Adunarea Generală a ONU privind conflictul israeliano-palestinian, relatează AFP.

”În dezbaterea de astăzi nu vedem o apărare a obiectivelor stabilite pentru ONU, ci mai degrabă o indiferenţă faţă de Hamas, care, la fel ca naziştii, este angajată în genocidul poporului evreu”, a subliniat diplomatul israelian, care este şi ambasador la ONU, potrivit Agerpres.

„Această dezbatere este caracterizată de înşelăciune şi minciuni”, deoarece „Hamas vizează civili, în timp ce Israelul vizează terorişti”, a insistat el.

”Hamas este o organizaţie jihadistă teroristă care a lansat peste 4.000 de rachete împotriva oraşelor israeliene în ultimele 11 zile”, a adăugat Gilad Erdan, care a părăsit amfiteatrul Adunării Generale a ONU la scurt timp după ce Riyad Al-Maliki şi-a început discursul.

”Să oprim acest masacru!”, a cerut, la rândul său, Riyad Al-Maliki, solicitând încă o dată comunităţii internaţionale să ”pună capăt ocupaţiei israeliene” şi ”să lupte împotriva coloniilor” construite de Israel.

Un număr de 232 de palestineni, printre care combatanţi Hamas, şi 12 israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict din Fâşia Gaza şi sudul Israelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri