Caută
Close this search box.

Percheziții la Primăria din Bistrița: Se investighează diferențele dintre PUG-ul afișat și cele aprobat

Sediul Primăriei municipiului Bistriţa este percheziţionat, marţi dimineaţa, de către poliţişti, într-un dosar instrumentat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Potrivit unor surse judiciare, investigaţiile din dosar ar fi făcute de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a confirmat faptul că acţiunea aparţine poliţiştilor, dar a menţionat că nu poate oferi detalii în plus la acest moment.

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a declarat că percheziţia vizează diferenţele semnalate de mai mulţi cetăţeni, la începutul acestui an, între Planul Urbanistic General (PUG) afişat pe site-ul administraţiei locale şi cel aprobat într-o şedinţă de Consiliu Local în anul 2018.

E o percheziţie pe PUG-uri, atât pot să spun şi nu intru în alte detalii, cele două PUG-uri sau câte sunt„, a spus Turc.

Edilul a cerut, în luna februarie, un audit intern la Serviciul Urbanism, pentru a verifica posibile discrepanţe între cele două variante de PUG şi declara, la acea vreme, că nu va ezita să sesizeze Parchetul dacă suspiciunile se confirmă.

Ioan Turc a precizat, marţi, că nu el este cel care a făcut plângerea penală, dar că va pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele care vor fi solicitate, potrivit Agerpres.

IPJ Bistriţa-Năsăud a transmis, ulterior, că în total au loc şapte percheziţii – una la primărie şi alte şase la persoane fizice – şi că acuzaţiile din dosar sunt de fals, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat.

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud pun în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară, la persoane fizice şi o instituţie din municipiul Bistriţa. Activităţile sunt desfăşurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea poliţiştilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, privind mai multe infracţiuni de fals, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat. La acţiune, participă poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Bistriţa-Năsăud şi Cluj„, se menţionează în comunicatul Poliţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri