Caută
Close this search box.

Peste 100.000 de beneficiari în programul „Rabla pentru electrocasnice”

A fost depășit pragul de 100.000 înscrieri pentru „Rabla pentru electrocasnice”, a anunțat Ministerul Mediului. Valoarea voucherelor variază între 200 și 500 de lei. Conturile prin care românii se înscrie pot fi create până joi, 20 mai. Bugetul alocat programului în anul 2021 este de 75 milioane lei.

„Începând de vineri până acum s-au înregistrat peste 100.000 de beneficiari în program. Sistemul este stabil și avem peste 100.000 de aprobări.

Noutatea este reprezentată de calendarul programului – permite înregistrarea optimă a beneficiarilor, pe de altă parte, alocările pentru diferite tipuri de aparatură electrocasnică permit alocări consistente celor mai mari consumatoare de energie electrică – frigidere, mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase.

După această etapă de înscriere care se va termina joi, la ora 24.00, urmează etapa de alocare a voucherelor pentru prima categorie de produse.

În prima categorie intră aparatura electronică din categoria frigorifice, mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase – care vor avea un buget alocat de 30 de milioane de lei, pentru ca în această etapă să poată beneficia peste 60 de mii de persoane.

Urmează apoi altă etapă – de laptopuri, tablete și televizoare cu un buget de 30 de milioane de lei. În ultima etapă vin celelalte trei produse – aparatura de aer condiționat, mașina de uscat rufe și aspiratoare, a explicat la TVR, în emisiunea Cu capu-n zori, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri