Caută
Close this search box.

Poluarea cu amoniac a pârâului Bicaz duce la deschiderea unui dosar penal

dosar penal

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ a deschis un dosar penal, care vizează poluarea pârâului Bicaz cu amoniac, produsă în interiorul Fabricii de ciment de la Taşca, relatează Agerpres.

Inspectorul şef al IPJ Neamţ, comisarul şef Mihai Osoianu, a anunţat că infracţiunile incriminate sunt infectarea apei şi poluarea prin evacuarea de substanţe periculoase, precum şi evacuarea apei care poate genera pericole asupra sănătăţii şi integrităţii persoanelor, animalelor şi fondului piscicol.

De asemenea, poliţiştii au deschis un dosar penal, care vizează o păstrăvărie din zonă, asupra căreia există suspiciunea că ar fi fost comercializat peşte, care a murit din cauza poluării. Infracţiunile cercetate sunt de comercializare a produselor alterate şi falsificare sau substituire de alimente.

„Cercetările sunt în plină desfăşurare sub coordonarea procurorului de caz, urmând a se stabili participaţia şi implicarea persoanelor atât din cadrul societăţii, cât şi din cadrul societăţii furnizoare de amoniac”, a declarat inspectorul şef al IPJ Neamţ.

Prefectul George Lazăr a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că accidentul ecologic nu ar fi trebuit să se întâmple şi a cerut tuturor instituţiilor abilitate să ia măsuri ferme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri