Caută
Close this search box.

Primarul din Chicago, Lori Lightfoot, a reușit să scandalizeze toată presa locală

loti lightfoot

Scandal de amploare în SUA, după ce primarul din Chicago, Lori Lightfoot, a decis să le acorde interviuri individuale doar jurnaliștilor de culoare – relatează thehill.com.

Decizia primarului Lori Lightfoot (care este de culoare și lesbiană) a venit în contextul aniversării a doi ani de la câștigarea mandatului în fruntea administrației din Chicago. Ea a precizat pe contul de Twitter că a dorit să le acorde prioritate la interviuri jurnaliștilor afro și latino (care sunt reuniți în cadrul unei organizații de sprijnire a breslei și de combatere a discriminării).

Lightfoot și-a justificat decizia prin faptul că încă din prima zi de campanie electorală a fost „izbită de albitura și masculinitatea copleșitoare” a mass-mediei din Chicago, conform G4Media.

„Din prima mea zi de campanie electorală, în 2018, am fost izbită de „albitura și masculinitatea” copleșitoare din presa din Chicago, din redacții, din corpurile de presă politice și, da, în mod special din corpul de presă al Primăriei”, a comentat Lightfoot.

„Tocmai de aceea intenționez să prioritizez solicitările mass-mediei din partea reporterilor POC, cu ocazia aniversării a doi ani de la inceperea mandatului meu de primar al acestui mare oraș”, a mai adăugat Lightfoot

Reporter politic pentru NBC 5 Chicago, Mary Ann Ahern, a scris că e de neacceptat comportamentul primarului, cerându-le și altor jurnaliști americani să ia atitudine.

„Directorul de comunicare al primarului Lightfoot mi-a comunicat că trei din șase reporteri care acoperă Primăria sunt oameni de culoare (afro-americani sau latino-americani) și că nici unul nu este o femeie de culoare, în timp ce reporterii albi au majoritatea acces pe tot parcursul anului”, a relatat Mary Ann Ahern.

Reporterul NBC Chicago consideră că decizia primarului are implicații rasiale evidente, pe lângă faptul că instituția a ajuns să decidă în privința jurnaliștilor care pot să acopere Primăria. „Cred că este scandalos ca un ales public să decidă cine să-i pună întrebări. Și este și mai scandalos atunci când se bazează pe culoarea pielii lor”, a spus Ahern.

Prioritizarea reporterilor în „afro” și „latino” ar putea funcționa dacă ar fi incluși și alți reporteri, dar dacă o decizie este luată exclusiv din motive rasiale, postul NBC Chicago ar refuza pur și simplu interviul. „Stația noastră nu ar trimite pe nimeni. Sunt reporterul politic … nu m-ar uzurpa și nu ar trimite pe altcineva în locul meu”, a spus Mary Ann Ahern.

Ahern a spus că este posibil ca primăria să abordeze diversitatea în jurnalism fără a le interzice accesul reporterilor albi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri