Caută
Close this search box.

Primii diavoli tasmanieni s-au născut după 3.000 de ani în sălbăticie, în Australia

Primii diavoli tasmanieni s-au născut după 3.000 de ani în sălbăticie, pe continentul australian, iar evenimentul este considerat unul major, care poate salva această specie de la extincție.

Asociații pentru protecția animalelor au reuși să aducă anul trecut în Australia 26 de diavoli tasmanieni adulți, care s-au instalat confortabil într-un sanctuar sălbatic vast situat la nord de Sydney.

Era pentru prima dată când se aflau pe continent după trei milenii și au fost primiți cu multă bucurie. Acum, cei care îi supraveghează îndeaproape au anunțat cu și mai multă bucurie că diavolii tasmanieni au făcut 7 pui, potrivit BBC.

Președintele Aussie Ark, Tim Faulkner, este absolut extaziat de eveniment: „Lucrăm neobosit de mai bine de 10 ani pentru a readuce diavolii în sălbăticia Australiei continentale, cu speranța că vor forma o populație durabilă. Odată ce s-au întors în sălbăticie, depindea de ei… I-am urmărit de la distanță până când a venit momentul să intervenim și să confirmăm nașterea primilor pui. Și ce moment a fost…”

Puii sunt într-o stare perfectă și vor fi supravegheați în următoarea perioadă. Ei vor contribui la asigurarea supraviețuirii speciei aflate pe cale de dispariție. Diavolul Tasmanian a fost amenințat de câinii dingo, iar o boală cumplită a ucis până la 90% din populația aflată în sălbăticie.

Se crede că mai puțin de 25.000 de diavoli mai trăiesc în mediul natural, mai puțin cu 150.000 decât la mijlocul anilor 1990.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri