Prof. Dr. Bogdan A. Popescu, președintele Societății Române de Cardiologie, anunță o participare record la Conferința de Primăvară a societății, care va avea loc în perioada 12-15 mai.

Este pentru al doilea an consecutiv în care, din cauza contextului actual de sănătate publică, Societatea Română de Cardiologie organizează online conferința de primăvară.

Avem o participare record anul acesta, de peste 3000 de medici înscriși. O altă premieră se referă la faptul că toate cele 12 grupuri ale societății, alături de Clubul tinerilor cardiologi, vor fi implicate în program”, ne-a declarat profesorul Bogdan A. Popescu.

Președintele Societății Române de Cardiologie a vorbit și despre provocările din timpul pandemiei de coronavirus.

A fost o perioadă grea, atât pentru medici dar mai ales pentru pacienți. În primul rând, afectați au fost pacienții diagnosticați cu o afecțiune cardiacă care au făcut Covid pentru că riscul era deja foarte mare. Aceași problemă am avut-o și cu bolnavii cronici, care din cauza evitării unei infecții, au ajuns mai tarziu la spital în cazul unor complicații”, a menționat prof.dr. Bogdan A. Popescu.

Conferința de anul acesta va avea o sesiune comună cu Societatea Europeană de Cardiologie.

Ca în fiecare an, Conferința de Primăvară oferă posibilitatea deschiderii de noi oportunitati pentru cardiologia romaneasca, legate de activitati educationale si de cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here