Caută
Close this search box.

Programul ”România educată” se confruntă cu o reducere de alocare, în PNRR

românia educată

O reducere a alocărilor din PNRR, pentru proiectul ”România educată”, a fost făcută, dar România, cu 12% fonduri direcţionate către Educaţie, tot are o alocare peste media europeană, au anunţat miniştrii Proiectelor Europene şi Educaţiei, Cristian Ghinea şi Sorin Cîmpeanu.

Cei doi oficiali anunţă şi ce proiecte vor fi propuse Comisiei Europene, în acest domeniu.

”Coaliţia de guvernare consideră educaţia domeniu prioritar pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi este motivul pentru care varianta agreată acum alocă pentru România Educată peste 12% din cei 29,2 de miliarde euro.

Ajustarea bugetului PNRR de la 42 de miliarde euro la 29,2 miliarde euro a presupus şi o ajustare a alocărilor pentru proiectul România Educată. PNRR are o alocare pentru educaţie mult peste media europeană”, au transmis cei doi demnitari, într-o declaraţie comună citată de News.ro.

Potrivit acestora, bugetul proiectului, negociat cu Comisia Europeană, este de 3,7 miliarde euro, buget ce include 314 milioane de euro pentru dotarea a 10.000 de laboratoare şcolare, cel mai mare program de reducere a abandonului şcolar (530 de milioane de euro), renovarea campusurilor universitare (300 de milioane de euro), campusuri şi reforma învăţământului dual (402 milioane de euro).

”Este un efort masiv de finanţare a educaţiei din PNRR, lucrăm împreună pentru finalizarea negocierilor cu Comisia Europeană şi componenta România Educată rămâne una dintre campioanele PNRR”, au mai transmis miniştrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri