Caută
Close this search box.

Putin s-a întâlnit cu Lukaşenko: Nu există înălţimi pe care bolşevicii să nu le fi cucerit

Vladimir Putin l-a primit vineri, la Soci, pe Aleksandr Lukaşenko, calificând reacţia internaţională la redirecţionarea avionului de linie Ryanair la Minsk drept „izbucnire emoţională”, relatează TASS, Reuters, EFE şi AFP.

Putin a subliniat că nu a existat o astfel de reacţie în 2013, când avionul care îl transporta pe preşedintele bolivian a fost constrâns să aterizeze în Vest, ci o „tăcere”, făcând aluzie la incidentul produs când Austria, la cererea SUA, a forţat avionul cu care călătorea preşedintele Boliviei, Evo Morales, să aterizeze la Viena, având suspiciunea că fostul analist al CIA, Edward Snowden, se afla la bord.

„Au aterizat avionul preşedintelui Boliviei, pe preşedinte l-au coborât din avion şi nimic … tăcere”, a exclamat Putin.

Lukaşenko i-a arătat lui Putin o geantă-diplomat, în care s-ar afla documente privind incidentul cu avionul Ryanair din 23 mai, care a dus la arestarea jurnalistului de opoziţie Roman Protasevici şi a prietenei sale, Sofia Sapega.

Lukaşenko a acuzat Occidentul că încearcă să destabilizeze situaţia din fosta republică sovietică, evocând mişcarea de contestare fără precedent a regimului său declanşată în Belarus după alegerile prezidenţiale din august trecut, considerate fraudate de opoziţie şi Occident.

„Aşa că înţelegeţi ce s-a întâmplat. Înţelegeţi despre ce fel de oameni este vorba”, a adăugat preşedintele belarus, vizibil nervos, potrivit Agerpres.

„O tentativă este în curs de a destabiliza situaţia pentru ca aceasta să fie ca în august (trecut). Este clar ce vor aceşti prieteni occidentali de la noi. Ce să mai discutăm?! Dar nu există înălţimi pe care bolşevicii să nu le fi cucerit. Vom trece şi de aceasta”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri