Caută
Close this search box.

Raed Arafat, despre scenariul verde: „Riscul major este ca unii să interpreteze că, gata, am scăpat, de ce să ne mai vaccinăm?”

raed arafat

România este în prezent într-o situație bună în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus, a confirmat marți seară, cu ajutorul unor grafice prezentate la Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

El a atras atenția, însă, că în această stare de fapt există și un „risc major”: populația s-ar putea relaxa, ar putea crede că „gata, am scăpat” și nu s-ar mai duce să se vaccineze.

În acest moment, toată România este „verde”, cu o rată a incidenței de sub 1,5 de îmbolnăviri la mia de locuitori. Este o evoluție care are mai multe explicații, sunt mai multe lucruri comasate, spune Raed Arafat.

„În primul rând, s-au luat unele măsuri, s-au luat din timp, chiar dacă la mulți nu ne place să recunoaștem. România a luat totuși măsuri echilibrate, dar necesare. S-au supărat mai mulți pe noi, asta este, dar măsurile au reușit să controleze situația”, a declarat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri