Caută
Close this search box.

Rată de infectare de 1,3 la mie în Capitală: Se adoptă măsuri de ralaxare

alin stoica

Rata de infectare în Capitală a ajuns joi la 1,3, conform prefectului Capitalei, Alin Stoica, menținându-se pentru a treia zi la rând sub 1,5 la mia de locuitori.

Astfel, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se întâlnește joi, la ora 12, pentru a lua măsuri în situaţia unei incidenţe a COVID-19 sub 1,5 la mia de locuitori.

Potrivit legislaţiei, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului faţă de până la 30% cât este în prezent.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, cea a restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, faţă de 30% cât este în prezent.

Totodată, la nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, nu sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, însă numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la trei persoane.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă, dar numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri