Caută
Close this search box.

Rata de infectare în Capitală, sub 1,5 la mia de locuitori pentru a doua zi consecutiv

coronavirus
Rata de infectare în Capitală se menține pentru a doua zi la rând sub 1,5 la mia de locuitori și a ajuns miercuri la 1,42, arată datele publicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că joi va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, care ar urma să decidă noi măsuri de relaxare a unor restricții.
Potrivit DSP București, rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile în București era miercuri, la ora 10.00, de 1,42 la mia de locuitori.

Marți, rata de infectare în Capitală a fost 1,49, fiind pentru prima dată când a scăzut sub 1,5. Cea mai mare rată de infectare în Capitală – 7,08 – a fost în 31 martie.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, afirmă că joi va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgtență, care va decide ridicarea unor restricții.

Astfel, restaurantele și sălile de spectacol pot fi dechise la o capacitate de 50%, față de 30%, cât este acum. Reamintim că în 2 mai Comitetul pentru Situații de Urgență București a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, în intervalul orar 5.00 – 21.00.

De asemenea, ar putea fi permise spectacole de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie, precum și spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori, a afirmat miercuri prefectul Capitalei. Dacă rata de infectare scade sub 1 la mia de locuitori, atunci toți elevii din Capitală vor putea reveni la școală, cu prezență fizică.

Ne uităm la rata de infectare, suntem la două săptămâni de la Paște, suntem puțin cu inima strânsă să nu se întoarcă trendul. Dar cred că oamenii au respectat măsurile. A fost o scădere constantă și susținută. Cred că asta a ținut în special de respectarea regulilor„, a declarat miercuri, pentru Digi 24, prefectul Alin Stoica.

Marți, toată România a trecut în zona verde de COVID-19. ​Rata de infectare cu noul coronavirus nu a depășit 1,5 în niciun județ din România. Cel mai mare indice COVID-19 a fost București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri