Caută
Close this search box.

România pierde enorm prin excluderea Huawei, susţine Ambasada Chinei

huawei

Excluderea Huawei va aduce României pierderi uriașe, în ceea ce privește avantajele tehnologice, locurile de muncă și veniturile fiscale și va afecta în cele din urmă interesele fundamentale ale românilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România.

În contextul în care proiectul Legii 5G a fost adoptat fără amendamente de comisiile raportoare din Camera Deputaților, Ambasada Chinei susține că Huawei are un istoric fără incidente de securitate cibernetică și că o excludere a sa ar contravine principiilor UE, ale economiei de piață și concurenței libere, potrivit Newsweek.

„Companiile chineze precum Huawei au un istoric bun de securitate și timp de decenii nu au existat incidente de securitate cibernetică. Unele țări abuzează de conceptul de securitate națională, se angajează în manipularea politică a implementării rețelei 5G și își intimidează deschis aliații pentru a exclude companiile chineze.

Acesta este un act de bullying fără scrupule. Fiind un stat suveran, acesta ar trebui să facă o alegere obiectivă și corectă în mod independent. În timp ce UE promovează realizarea „suveranității digitale”, unele persoane din România, țară membră a UE, speculează că România trebuie să adopte legislația 5G pentru a pune în aplicare memorandumul de 5G semnat cu alte țări.

Mă întreb, suveranitatea cărei țari, acești oameni totuși vor să protejeze?”, se arată într-o declarație a purtătorului de cuvânt al Ambasadei Chinei în România.

Cel mai probabil acesta a făcut trimitere la presiunile făcute de SUA asupra aliaților pentru excluderea echipamentelor chinezești din rețelele de comunicații 5G, precum și la Memorandumul 5G semnat de România cu SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri