Rusia foloseşte experienţa militară avută cu Turcia, stat NATO, în Siria, Libia şi Nagorno Karabah pentru a răspunde îşi adapta un sistem defensiv.

Experiența militară din Siria, Libia și Nagorno Karabah a arătat vulnerabilitatea mai multor sisteme sovietice și rusești, la UAV-urile TB-2 Bayraktar, din Turcia.

De aceea, Ministerul Apărării a decis să grăbească finalizarea complexului sistem S-500, numit „Ucigașul de UAV”.

Testele sistemului de rachete antiaeriene S-500 „Prometeu”, dezvoltat de compania Almaz-Antey, pe care Ministerul Apărării din Rusia îl numește unul dintre elementele-cheie ale securității naționale a Rusiei, se află în etapa finală.

Ministrul adjunct al Apărării, Alexei Krivoruchko, a anunțat că primul set al celor mai recente sisteme de apărare antiaeriană, sistemul mobil de apărare antirachetă S-500, vor fi în operațiune de luptă experimentală și este planificat să intre în dotarea armatei anul viitor.

Noul complex este conceput pentru a distruge ținte balistice și aerodinamice: avioane cu reacție, a căror detectare este mult mai ușoară datorită urmei trasate de motoare, dar și a vehiculelor aeriene fără pilot, explică Newsweek.

Caracteristicile sistemului de rachete antiaeriene S-500 „Prometeu”, pe lângă țintele aerodinamice, fac posibilă distrugerea armelor hipersonice, inclusiv în spațiul apropiat.

Capacitatea de a distruge UAV-urile de viteză redusă este importantă, în lumina războaielor recente din Siria și Nagorno Karabah, unde sistemele de apărare aeriană rusești Pantsyr-C1, precum și S-300 Favorit, și-au demonstrat incapacitatea de a detecta UAV-urile Bayraktar din Turcia care zboară la altitudini medii, la viteze mici, folosind o elice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here