Caută
Close this search box.

Sala de plen a Senatului României va purta numele „Regele Mihai I”

Sala de plen a Senatului României se va numi „Regele Mihai I”. Anunțul a fost făcut luni, de Ziua Regalităţii, de vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu.

„Anul acesta marcăm un moment special în istoria ţării noastre, pentru că în luna octombrie se vor împlini 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai al României.

În acest context, alături de colegii mei din grupul senatorilor PNL am propus ca începând de astăzi, 10 Mai 2021, zi tradiţională de sărbătoare pentru regalitate, sala de plen a Senatului, o cameră cu o îndelungată istorie şi care a reprezentat mereu un pilon de încredere al democraţiei şi parlamentarismului, să poarte numele ‘Regele Mihai I al României’.

Regele Mihai este un simbol al luptei poporului nostru pentru revenirea la democraţie, pentru o Constituţie care să garanteze drepturile şi libertăţile fiecăruia, egalitatea în faţa legii, pentru o viaţă normală în rândul popoarelor libere şi unite ale Europei şi, evident, un excelent model, prin discursul plin de decenţă şi de diplomaţie, pentru cei care trebuie să pledeze cauza României oricând şi oriunde”, a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri