Caută
Close this search box.

Simeprevir, un medicament pentru hepatita C, ar putea trata Covid-19

Simeprevir

Un studiu internaţional condus de cercetători din Hong Kong a relevat că Simeprevir, un medicament utilizat împotriva virusului hepatitei C, poate suprima în mod considerabil replicarea SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, potrivit unui comunicat emis luni de Universitatea Chineză din Hong Kong (CUHK), relatează Xinhua, conform G4Media.

De la începutul anului 2020, cercetători de la CUHK şi de la Universitatea din Hong Kong au colaborat cu peste 30 de oameni de ştiinţă din laboratoare locale şi din alte ţări pentru a căuta o substanţă medicamentoasă eficientă pentru tratatarea COVID-19.

Folosind o combinaţie de tehnici din biochimie, biologie celulară şi chimie computaţională, echipa de cercetători a descoperit că Simeprevir poate ataca simultan două proteine virale importante care deţin un rol esenţial în replicarea virală.

Simeprevir este până în prezent singurul medicament antiviral ce poate ataca mai mult de o proteină a virusului SARS-CoV-2, notează Xinhua.

Billy Wai Lung Ng, profesor la Facultatea de Medicină a CUHK, a declarat că Simeprevir este un agent antiviral utilizat în tratarea hepatitei C prin inhibarea activităţii proteazei virale, astfel încât să se suprime replicarea virală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri