Caută
Close this search box.

Studiu pentru vaccinarea copiilor de la şase luni la 11 ani. Moderna, al doilea vaccin eficient pentru copii și adolescenți

Moderna devine al doilea producător de vaccin anti-COVID-19, după Pfizer/BioNTech, care anunţă rezultate pozitive ale testelor în cazul populaţiei tinere, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani. Studiile ambelor companii sugerează că imunizarea în masă a şcolarilor ar putea fi posibilă începând de anul acesta.

Vaccinarea în masă a copiilor împotriva COVID-19 este din ce în ce mai aproape, deoarece Moderna a devenit cel de-al doilea producător care a demonstrat că vaccinul său poate opri transmiterea virusului la persoanele cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, relatează The Guardian, citat de Mediafax.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a primit deja aprobarea de urgenţă pentru adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani în Statele Unite, după ce studiile sale au demonstrat o eficacitate mai bună decât în cazul categoriei de vârstă 16-25 ani.

Acum a început un nou studiu pentru copiii mici, de la şase luni la 11 ani. Rezultatele ambelor companii sugerează că imunizarea în masă a şcolarilor ar putea fi posibilă anul acesta, începând din Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri