Caută
Close this search box.

SUA și UE sancționează Belarus

Lukaşenko

Statele Unite și Uniunea Europeană pregătesc noi sancțiuni la adresa autorităților de la Minsk după deturnarea unui avion de pasageri care se îndreptă spre Vilnius. Casa Alba le-a cerut cetățenilor americani să nu călătoraească în Belarus.

Statele Unite au confirmat o serie de măsuri de pedepsire împotriva Belarusului. Sancțiunile economice împotriva a nouă întreprinderi de stat din Belarus, reintroduse în aprilie în urma reprimării protestelor pro-democraţie, vor intra în vigoare pe 3 iunie. Washingtonul analizează împreună cu Uniunea Europeană un set suplimentar de sancțiuni împotrivă membrilor cheie ai regimului Lukașenko. Bruxelles-ul le-a cerut companiilor aeriene din statele membre să evite spațiul aerian al Belarus.

Alexandr Lukașenko i-a cerut sprijinul omologului rus în criza provocata de deturnarea avionului.

La Soci, Alexandr Lukalenko i s-a plâns lui Vladimir Puțin că se încearcă destabilizarea situației din Belarus ca în luna august a anului trecut. Legat de incidentul aviatic de duminica trecută, liderul de la Kremlin a ținut din nou să amintească faptul că în 2013 nimeni nu s-a revoltat când avionul președintelui bolivian Evo Morales a fost forțat să aterizeze la Viena și percheziționat pentru că se credea că la bord s-ar ascunde Edward Snowden.

UE studiază posibilitatea unor sancţiuni care ar putea viza exporturile de potasiu şi tranzitul gazului din Rusia, două surse importante de venit pentru Belarus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri