Caută
Close this search box.

Sunt 35 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni

Se împlinesc 35 de ani de la cea mai mare performanță a fotbalului românesc: câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua București, în finala istorică de la Sevilia.

Sunt 35 de ani de la meciul cu FC Barcelona, în care Steaua a câştigat în urma loviturilor de departajare.

Cu scorul de 0-0 după 90 de minute de joc și după cele două reprize de prelungiri, formația din Ghencea s-a impus cu 2-0 la loviturile de departajare, după golurile marcate de Marius Lăcătuș și Gabi Balint, în timp ce Helmuth Duckadam a parat toate cele patru penalty-uri executate de catalani.

„Pentru mine, și pentru noi, în general, cei care am fost acolo, emoțiile sunt la fel în fiecare an. Pentru că vedem imaginile și ne aducem aminte, știm ce am trăit, și ne bucurăm tare mult că lumea își amintește și în fiecare an se sărbătorește.

Eu am primit astăti atât de multe telefoane, cum nu primesc când e ziua mea”, mărturiseşte Gabi Balint, potrivit Digi24.

„Când am executat lovitura de departajare a fost emoționant. Lăcătuș m-a întrebat dacă vreau să execut. „Hai să batem și noi, suntem tineri, avem viitorul în față”, și i-am spus domnului Jenei că putem să executăm. A fost un moment haios, dar cu o tensiune, încărcătură extraordinară.

La televizor e ușor. Lumea spune că „ce calm ai executat, ce frumos, cu fentă…”. Pe naiba, numai eu știu ce avem în suflet la momentul ăla, și cât de mult mă rugam să fie gol, să nu ratez”, îşi aminteşte Balint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri