Din păcate, femeile au o influență redusă în aceste triburi și nu se pot opune acestei practici. De aceea, cei care – nu puțini – cer interzicerea imediată a obiceiului susțin că aceasta este o formă de viol.

În regiunile Kunene și Omusati din nordul statului african Namibia există două triburi semi-nomade, cu populație destul de numeroasă, Ovahimba și Ovazimba, care au obiceiul să le ofere, în dar, femei vizitatorilor.

În momentul când un bărbat vizitează casa unui bărbat din respectivul trib, care este o societate patriarhală, acesta îi oferă, în semn de apreciere, oaspetelui soția pentru a-și petrece noaptea cu ea. În cazul în care este disponibilă o singură cameră, soțul doarme afară pentru a nu-i deranja pe cei doi.

Practica este populară și între prieteni, care fac frecvent schimb de neveste.

Acest obicei se numește „Okujepisa omukazendu”.

Acesta nu este singura tradiție ciudată din aceste triburi. Femeile nu se spală. Ele se dezinfectează făcând „băi de fum” și folosind rășini aromatice care se aplică direct pe piele.

Cele două triburi, care au o populație de aproximativ 86.000 de persoane, susțin că acest obicei controversat întărește prieteniile și face parte din tradiția lor.

122 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here