Caută
Close this search box.

Tudorel Toader a supervizat doctoratul plagiat al procurorului Codruţ Olaru

tudorel toader

Tudorel Toader, rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, a fost coordonatorul doctoratului plagiat al lui Codruț Olaru.

Fostul ministru al Justiţiei susține că nu a putut să-și dea seama că lucrarea fostului șef DIICOT era plagiată, pentru că la acel moment nu avea softuri care să detecteze pasajele copiate.

Reacția vine după ce PressOne a scris că procurorul Codruț Olaru a rămas fără titlul de doctor în drept, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare ajungând la concluzia că teza acestuia este plagiată grosier.

Tudorel Toader, care era decan al Facultăţii de Drept la momentul la care Codruţ Olaru şi-a susţinut teza de doctorat, spune că teza acestuia nu putea fi analizată cu softuri antiplagiat fiindcă acestea nu existau în 2013 la universitate, informează HotNews.

„La momentul înscrierii la doctorat, Codruţ Olaru avea deja publicate studii de specialitate în reviste juridice de profil referitoare la criminalitate organizată. Domnul Olaru este un specialist în criminalitate organizată, dovadă faptul că a fost şi procuror-şef la DIICOT.

La momentul susţinerii tezei de doctorat, nu aveam programe pentru depistarea plagiatului. Decizia anterioară, de anul trecut, de neplagiat, este de data aceasta înlocuită cu o decizie de plagiat constatându-se că o parte din lucrare conţine elemente de similitudine”, a declarat Tudorel Toader pentru Ziarul de Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri