Caută
Close this search box.

Turiștii care merg în stațiunile din sudul litoralului vor fi taxați în plus

litoral 2020

Din această vară, cei care ajung în Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp vor trebui să plătească o taxă de 5 lei pe zi. Sumele colectate vor fi folosite pentru dezvoltarea și promovarea zonei.

Potrivit unei hotărâri care a fost adoptată de Consiliul Local Mangalia la sfârşitul anului trecut şi modificată la sfârşitul lunii martie, taxa specială de stațiune va fi instituită din 1 mai 2021.

Astfel, cei care vor veni din acest sezon estival în sudul litoralului vor trebui să își aloce ceva mai mulți bani la bugetul de vacanță, pentru că vor trebui să plătească o taxă în valoare de 5 lei pe zi de persoană la recepția hotelului.

Sunt scutite de la plata taxei următoarele categorii de persoane:

– veteranii de război, văduvele de război şi văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război

– foştii deţinuţi politici, persoanele cu handicap grav sau accentuat

– persoanele încadrate în gradul I de invaliditate şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate

– persoanele care au bilete de tratament emise de Casa Naţională de Pensii Publice şi Case Teritoriale

– persoanele asigurate prin C.A.S. care beneficiază de servicii de tratament pe bază de trimitere medicală.

Banii vor fi colectați de recepțiile hotelului și ulterior vor fi virați către bugetul local, iar Consiliul Local va decide ce se va face cu acești bani.

”Taxa specială se instituie în vederea promovării turistice a municipiului Mangalia şi a staţiunilor arondate, reprezentând venit cu destinaţie specială la bugetul local.

Această taxă specială este necesară pentru iniţierea şi realizarea programelor de dezvoltare ale destinaţiei turistice integrate Mangalia, precum şi pentru sustenabilitatea circulaţiei turistice către zona de sud a litoralului românesc (municipiul Mangalia şi staţiunile aflate în administrarea acestuia), prin creşterea competitivităţii destinaţiei turistice integrate ”Mangalia şi staţiuni“ la nivel naţional, regional şi global”, se susține în hotărârea de Consiliu Local, citată de Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri