Caută
Close this search box.

UMF Iași: Doar studenții și profesorii vaccinați, care prezintă un test negativ de Covid sau au trecut prin boală pot participa la examene

Conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași a decis miercuri ca doar studenții și profesorii care s-au vaccinat anti-Covid, care prezintă un teste PCR sau antigen negativ sau care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile pot participa la examenele din sesiunea de vară 2021.

Decizia este semnată de rectorul UMF, Dr. Vasile Scripcariu, care a confirmat-o pentru HotNews.ro.

Această măsură a fost luată în ciuda petiției inițiată de o parte dintre studenți, care acuzau măsuri discriminatorii și abuzive.

Citește aici despre petiția studenților

Potrivit textului deciziei, publicate de Edupedu.ro, „pentru a putea participa la sesiunea de examene din perioada 29.05.2021-19.05.2021, sesiunea ordinară nr. 2, studenții și cadrele didactice vor prezenta, înainte de fiecare examen, unul dintre următoarele documente: Certificatul de vaccinare anti-COVID, inclusiv cu prima doză; Test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore; Rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; Adeverință din care să rezulte că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri