Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un cetățean britanic care a trecut ilegal în România, din Bulgaria, pe jos, pe plajă.

Pe 09 mai, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au depistat la aproximativ 200 metri de la frontieră, pe teritoriul României, o persoană de sex masculin care a trecut ilegal frontiera de stat, pe jos, din Bulgaria în ţara noastră.

Persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă, fapt pentru care a fost condusă la sediul Grupului de Nave Mangalia, pentru cercetări suplimentare, anunță Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetăţean britanic, în vârstă de 60 de ani. Acesta a declarat că se plimba pe plaja din apropierea frontierei, de pe teritoriul Republicii Bulgaria, și a trecut neintenționat în România, deşi zona de frontieră era amenajată / delimitată corespunzător, conform G4Media.

În cauză, se derulează verificări cu privire la încălcarea regimului juridic al frontierei de stat, cetățeanul britanic fiind preluat de autoritățile de frontieră bulgare, în baza protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor.

Dar delimitarea graniţei dintre cele două state prietene, membre UE, arată de toată ruşinea, conform Adevărul. „Câteva crenguţe, de care sunt agăţate perechi de pantaloni şi o pancartă, pe care scrie „Zonă de frontieră. Trecerea strict interzisă“ – aşa arată graniţa dintre cele două ţări”, aşa cum se poate vedea în foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here