Caută
Close this search box.

Un membru al delegaţiei Islandei la Eurovision Rotterdam este infectat cu Covid-19

eurovision rotterdam

Un membru al grupului Daði og Gagnamagnið, care reprezintă Islanda la Eurovision 2021, a fost diagnosticat cu Covid-19. Drept urmare, trupa rămâne în competiţie, însă nu va susţine nici un recital live.

Grupul trebuia să repete astăzi, să susţină un recital mâine, în a doua semifinală, şi eventual unul, în finala de sâmbătă. Organizatorii au confirmat că grupul nu va urca pe scenă anul acesta, dar că va rămâne în concurs, potrivit BBC. Cum – este neclar.

În colaborare cu EBU şi radiodifuzorul gazdă, Daði og Gagnamagnið a luat decizia dificilă de a se retrage din reprezentaţiile de anul acesta de la Eurovision Song Contest. Ei vor să cânte doar ca grup. Cântecul lor va rămâne în competiţie şi va fi difuzată repetiţia lor înregistrată pe scenă pe 13 mai”, a fost anunţat.

Solistul Daði Freyr a făcut anunţul pe Twitter: „Am fost toţi extrem de atenţi întreaga călătorie, aşa că asta vine ca o mare surpriză”. El a precizat că membrii grupului sunt mulţumiţi de prestaţia lor de la repetiţii, care va fi difuzată.

Un membru al delegaţiei Islandei a fost testat cu rezultat pozitiv la Covid-19 în weekend, însă luni rezultatele testelor membrilor grupului au fost negative. Toţi s-au izolat în hotelul din Rotterdam şi au făcut regulat teste în ultimele zile. A doua semifinală a Eurovision Song Contest va fi transmisă în direct de TVR, joi, de la ora 22:00.

Reprezentanta ţării noastre, Roxen, a cântat în prima semifinală, ieri, şi nu a reuşit să se califice în actul final al competiţiei muzicale. Este a treia oară consecutiv când România nu ajunge în finala Eurovision.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri