Caută
Close this search box.

Un şofer român de TIR a murit într-un cumplit accident rutier, chiar sub ochii poliţiştilor de la circulaţie, în Cehia

Sfârşit cumplit pentru un şofer român de TIR. Bărbatul a murit, vineri dimineaţa, pe o autostradă din Cehia, în apropiere de frontiera cu Slovacia. Teribilul accident s-a petrecut chiar sub ochii poliţiştilor care desfăşurau acţiuni de control împotriva migranţilor ilegali.

Accidentul a avut loc vineri, înainte de ora 8.30, în direcţia Brno – frontiera de stat cu Slovacia, aflată în apropiere. Lucrătorii rutieri se aflau pe autostradă cu un camion la care era ataşat un indicator rutier, scrie stiridiaspora.ro

Şoferul camionului românesc a intrat în el şi l-a împins în faţa sa. În acest proces, camionul său a trecut printre bariere şi a ajuns pe contrasens. „Din motive încă nedeterminate, şoferul camionului a intrat în plin într-un vehicul marcat, care se deplasa cu viteză redusă, iar efectul a fost că aceste vehicule au lovit apoi bornele centrale. Şoferul camionului a rămas încarcerat”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Petr Vala.

Cu ajutorul echipamentului disponibil, poliţişti au încercat să forţeze uşa cabinei şi să ajungă la bărbatul rănit. Eforturile lor au fost multiplicate după zece minute de către pompieri şi paramedici. Cu toate acestea, şoferul a decedat în urma rănilor suferite, deşi a primit îngrijiri la faţa locului.

Pompierii l-au eliberat pe românul blocat sub supravegherea medicilor. „Am trimis un elicopter şi un echipaj medical la sol la faţa locului. Salvatorii l-au resuscitat pe bărbatul de vârstă mijlocie”, a declarat Hedvika Kropáčková, o purtătoare de cuvânt a serviciului de salvare. O ambulanţă a salvatorilor l-a dus pe şoferul maşinii muncitorilor rutieri la spital cu coaste rupte şi pentru investigaţii suplimentare.

„Pompierii s-au ocupat de descarcerarea bărbatului. Camionul a avut o scurgere de câteva sute de litri de combustibil, pe care pompierii au acoperit-o cu materil absorbant”, a declarat Jaroslav Mikoška, purtător de cuvânt al pompierilor din Moravia de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri