Caută
Close this search box.

Un stomatolog faimos, anchetat pentru corupție, s-a spânzurat

Omul de afaceri Doru Bertea s-a sinucis în noaptea de luni spre marți.

Cunoscut medic stomatolog și fost director al Casei de Asigurări Brașov, Bertea s-a spânzurat, potrivit News BV.

Afaceristul era cercetat de procurorii anticorupție în două dosare, pentru dare de mită. Fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Brașov se afla în arest la domiciliu.

Procurorii DNA au anchetat achizițiile de echipament medical realizate în spitalele Covid din Odorheiul Secuiesc și Brașov. Cercetările au fost la un pas de a fi zădărnicite chiar de șeful Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov – structură care se ocupă cu interceptarea, filajul, plantarea de microfoane ambientale și alte asemenea tehnici de spionaj. Ofițerul Emanoil Mirică vindea celor vizați de procurori informații extrase chiar din dosarele anchetatorilor după ce acestea ajungeau pe biroul său.

Doru Bertea a făcut tot ce a putut pentru a afla cum decurge ancheta şi a apelat la ofițerul Emanoil Mirică.

Practic, la fiecare întâlnire, șeful Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov (Mirică) îi făcea lui Bertea o informare cu privire la mersul anchetei, iar în septembrie i-a comunicat ce activități a întreprins în dosar.

În plus, atunci l-a asigurat că ”acestea s-au rezumat doar la supravegherea unora dintre persoanele cercetate, printre care Kadas Iluna Marius Andrei” (fost consilier județean și președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov – n.red.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri