Caută
Close this search box.

UNSR: Bugetul pentru taberele studenţeşti este inexistent

Uniunea Naţională a Studenţilor din România susţine că bugetul pentru taberele studenţeşti este „inexistent, concomitent cu bugetul pentru activităţi de tineret din multe localităţi” şi solicită o întâlnire cu ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, pentru a purta discuţii pe această temă.

Într-un an cu un sezon estival care se aşteaptă a fi mai optimist decât anteriorul, bugetul pentru taberele studenţeşti este inexistent, concomitent cu bugetul pentru activităţi de tineret din multe localităţi. (…) Sezonul estival este perceput ca o scăpare pentru toţi studenţii, aceştia putând beneficia, astfel, de un stimul de relaxare şi distracţie, până la momentul de început al pandemiei, din partea guvernelor anterioare. Totodată, lipsa unor bugete din anumite localităţi, pentru activităţi de tineret, este încă un semn de întrebare pentru activitatea guvernului actual, care pare să nu acorde foarte multă atenţie viitorului ţării reprezentat de tineri„, afirmă UNSR într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit UNSR, există „suficiente soluţii” pentru problema răspândirii virusului SARS-CoV-2 în aceste „eventuale tabere studenţeşti”.

Suntem de părere că există suficiente soluţii pertinente pentru problema răspândirii virusului COVID-19 în aceste eventuale tabere studenţeşti. În momentul de faţă este cunoscut faptul că există tabere private, care activează în acest domeniu, iar anumite soluţii folosite, precum scenarii în funcţie de răspândire, număr limitat de studenţi, testarea studenţilor regulat sau cererea unui document care atestă vaccinarea, pot fi uşor implementate pentru a oferi tinerilor o vară mai apropiată de normal decât precedenta„, consideră studenţii.

Totodată, reprezentanţii organizaţiei studenţeşti solicită o întâlnire cu ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

Citește și: Sănătate scumpă în țară săracă

Uniunea Naţională a Studenţilor din România solicită public o întâlnire cu domnul ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, în detrimentul domnului secretar de stat cu atribuţii în domeniul Tineretului Csongor Oltean, care se dovedeşte a furniza doar informaţii eronate, dovadă fiind ultima întrunire cu acesta. Considerăm că domnul ministru trebuie să poarte o discuţie pe această temă cu federaţiile reprezentante ale studenţilor, pentru a rezolva această problemă nedemnă de un stat european. UNSR nu consideră eficace lipsa de transparenţă şi cea de comunicare a Ministerului Tineretului şi Sportului şi se aşteaptă la schimbări rapide şi direct proporţionale cu aşteptările tinerilor„, se menţionează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri