Caută
Close this search box.

USR-PLUS îi cere lui Mugur Isărescu să reevalueze numirea lui Dăncilă: Credibilitatea BNR e esențială

dăncilă

Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu au fost angajați recent, în urma unor interviuri, susținute în fața unei comisii a Băncii Naționale din care au făcut parte directori ai unor direcții și din Departamentul de Resurse Umane al BNR. Numirea lor afectează imaginea băncii naționale, spun reprezentanții USR-PLUS.

Credibilitatea BNR e esențială. Știrea că Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu sunt cei mai noi consilieri din echipa BNR nu este falsă, din păcate. Angajarea celor doi membri PSD care de-a lungul timpului nu au avut deloc tangențe cu economia ridică mari semne de întrebare”, transmite USR-PLUS, într-u mesaj pe Facebook.

Consilierii dintr-o instituție publică atât de importantă ca Banca Națională a României trebuie selectați pe criterii clare de competență și integritate, nu pentru că „deschid uși”.

Reamintim în acest context că fostul lider PSD Liviu Dragnea este trimis în judecată în prezent pentru că a încercat „să deschidă uși”. USR PLUS face un apel la guvernatorul Băncii Naționale a României să reevalueze noii consilieri care afectează credibilitatea instituției”, se mai arată în mesaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri