Caută
Close this search box.

Valeriu Gheorghiţă spune că putem reveni la normalitate şi fără 10 milioane de români vaccinați

valeriu Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat marţi că românii pot renunţa la restricţiile instituite în contextul pandemiei şi dacă nu va fi atinsă ţinta de 10 milioane de cetăţeni vaccinaţi.

„Teoretic, ne putem întoarce la normalitate şi fără atingerea acestei ţinte, pentru că noi nu avem la acest moment date care să ne arate care este numărul real al persoanelor care au trecut prin această infecţie.

Ştim că protecţia după infecţia naturală este estimată undeva la trei, după alte date până la şase luni. Evident că şi acest tip de imunitate dobândită prin boală este important pe termen scurt, contribuie la controlul epidemiologic, însă, pe termen lung nu ne ajută.

Pe termen lung rămâne vaccinarea singura soluţie eficientă care asigură protecţia faţă de situaţia de agravare epidemiologică”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, citat de Agerpres.

Gheorghiţă a explicat că „dacă din punct de vedere epidemiologic, lucrurile vor avea o evoluţie favorabilă, nu trebuie să ne blocăm în această cifră de 10 milioane de persoane vaccinate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri