Caută
Close this search box.

VIDEO Constantin Barbu, un apropiat al lui Teodosie, despre Emilia Şercan: O duduie, care a făcut un turbion, cu tezele de doctorat plagiate

constantin barbu

După informația legată de plagiatul a nouă doctorate, coordonate de arhiepiscopul Tomisului, apropiații lui Teodosie, precum un anume Constantin Barbu, încearcă să-i denigreze pe cei considerați dușmani.

Sub acoperirea unui simpozion internațional, cu numele „Tomisul, izvor cultural și spiritual în promovarea identității românești în țară și peste hotare”, și lansarea a 100 de volume din colecția intitulată „Monumenta Romaniae Historica”, Arhiepiscpia Tomisului a convocat presa.

În realitate, întâlnirea cu presa a fost un prilej pentru subordonații lui Teodosie de a trimite săgeți către Patriarhie, scrie Dobrogealive.ro.

La eveniment, profesorul de istorie Constantin Barbu, membru într-o academie înființată de ÎPS Teodosie (Academia Tomitană), a lansat o serie de acuzații grave la adresa PF Daniel.

„Patriarhia nu a reactivat mitropolia, pentru că nu are documente, așa mi-a spus ÎPS Teodosie. Dacă nu știi, taci!”, a început seria atacurilor profesorul Barbu.

„Răspunsul (răspunsul Patriarhiei, prin care lui Teodosie i se refuză ridicarea la rang de mitropolie a arhiepiscopiei – n.r.) este făcut de doi amatori, în grabă, nu poți să sari de la Dumnezeu la contabilitate sau să-l întrebi pe arhiepiscopul Tomisului nu știu ce note s-au dat la doctorate, fiindcă după aceea vine o întrebare: patriarhul României și-a scris singur cartea despre Brâncuși? Nu. Vă spun eu că nu. Uitați-vă la partea a doua, stilistic știu și cine i-a scris-o. Nu contează, e un amănunt”, mai spune Constantin Barbu.

Istoricul i-a îndemnat pe jurnaliști să meargă să-l întrebe personal. Nici jurnalista Emilia Şercan, care a scris zilele trecute că sunt mai multe teze de doctorat susținute la Școala Doctorală de Teologie din Constanța invalidate de CNATDCU, nu a scăpat.

„Este o duduie, Şercan, cred că Emilia Şercan o cheamă, care a făcut un turbion cu tezele de doctorat plagiate. Această domnișoară nu și-a scris teza de licență la Sibiu. Eu sunt și profesor de meserie, nu mai predau de mult timp, pentru că nu am mai vrut să predau, ca să nu devin didactic.

În România sunt sute de mii de licențe și teze de doctorate (sic!) plagiate. Deci, nu începi să vorbești de Universitatea Ovidius, că sunt 3 teze, a doua zi 9, apoi 15 și pe toate le pui în sarcina arhiepiscopului, fiindcă, din ce știu, când îți dai doctoratul, semnezi o hârtiuţă că nu este plagiată. Deci, nu răspunde îndrumătorul de doctorat”, a mai spus Constantin Barbu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri