Caută
Close this search box.

VIDEO Instalaţia de nocturnă a Arenei Naţionale a fost modernizată

Instalaţia de nocturnă

Instalaţia de nocturnă a Arenei Naţionale a fost modernizată înaintea începerii turneului final al Campionatului European de fotbal, programat în perioada 11 iunie – 11 iulie în 11 ţări, informează, luni, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

„Pregătirea Arenei Naţionale pentru turneul UEFA EURO 2020 a continuat zilele acestea cu modernizarea instalaţiei de nocturnă. Noi reflectoare au fost adăugate, iar la final o echipă specializată a UEFA a verificat luminozitatea în câteva sute de puncte de pe gazonul recent instalat. Mai sunt 25 de zile până la deschiderea EURO 2020, turneul final la care Bucureştiul va găzdui patru partide, trei din grupa C şi o optime de finală”, se arată pe site-ul citat.

 

Cel mai mare stadion din România a intrat la sfârşitul anului trecut într-un proces de modernizare pentru a îndeplini în totalitate condiţiile impuse de UEFA pentru găzduirea celor patru partide din cadrul EURO 2020.

Suprafaţa de joc a fost deja schimbată, Primăria Capitalei executând lucrările prin care a fost îndepărtat vechiul gazon şi la finalul cărora a fost plantat noul covor de iarbă cu tehnologie hibrid. Acest lucru presupune iarbă naturală montată pe un covor artificial, care asigură o mai bună stabilitate şi rezistenţă la uzură. Arena Naţională se alătură astfel marilor stadioane ale Europei care asigură cea mai bună calitate a gazonului prin noua tehnologie.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Cele 11 oraşe sunt: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri