Caută
Close this search box.

VIDEO Nicușor Dan: Noul plan pentru calitatea aerului din București va fi finalizat în 2022

nicuşor dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat lansarea în consultare publică a caietului de sarcini pentru Planul integrat de calitate a aerului.

Am lansat în consultare publică caietul de sarcini pentru Planul integrat de calitate a aerului.  Avem o problemă mare de mediu cu poluarea aerului, pe care o cunoaștem cu toții, o cunoaște Comisia Europeană, suntem în două proceduri de infrigement, cunoaștem cu toții decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene. În momentul acesta, funcționăm pe un plan din 2018, de care Curtea de Justiție a spus că e nefuncțional, și știam cu toții că este, care la rândul său se bazează pe un studiu din anul 2014, care se referă la poluarea din 2013. Avem nevoie, pe de o parte, de un studiu care să ne spună care sunt nivelurile de poluare și care sunt poluanții atmosferici la nivelul anului 2021. Este o licitație, vrem să vorbim cât mai mult de această licitație, pentru că ne dorim ca cele mai bune companii de evaluare a mediului din Europa să participe la această competiție, astfel încât planul pentru îmbunătățirea calității aerului real, efectiv și chiar să rezolvăm problema aceasta. Calendarul este ca în vara lui 2022 să avem și studiul, și să avem și noul plan pentru calitatea aerului din București”, a declarat primarul general, într-o conferință de presă.

Bucureștiul se confruntă cu o mare problemă de mediu din acest punct de vedere, iar actualul plan este din 2018 și a fost declarat nefuncțional de Curtea de Justiție a UE, fiind la rândul său bazat pe un studiu din 2014, care se referă la poluarea din 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri