Caută
Close this search box.

VIDEO Poliţia Craiova a dat 26 de amenzi, în centru, pentru prea multă relaxare pandemică

poliţia craiova

Restaurante și baruri din Centrul istoric al Craiovei și din Parcul „Nicolae Romanescu” au fost amendate de polițiști, în ultimele două zile, pentru organizarea de activități de tip club/discotecă, care sunt interzise în această perioadă.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la o terasă cunoscută din Parcul „Romanescu”, nu se respectă prevederile Legii 55/2020, fiind desfășurate activități tip club/discotecă, iar în urma verificărilor, la care a participat și un echipaj de jandarmi din cadrul GJMb Craiova, administratorul societății comerciale, un bărbat de 35 de ani din Craiova, a fost amendat cu 12.000 de lei.

Polițiștii au aplicat și 26 de sancțiuni contravenționale, conform 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.

De asemenea, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova, aflându-se în executarea atribuțiilor de serviciu, în zona Centrului istoric din Craiova, s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la două baruri din zonă, sunt desfășurate activități de tip club/discotecă, fiind astfel încălcate prevederile Legii nr. 55/2020.

Cele două societăți comerciale au fost amendate cu câte 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în această perioadă nefiind permisă activitatea operatorilor economici, de a desfășura astfel de activități.

„În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii doljeni, împreună cu jandarmi și polițiști locali au verificat aproximativ 170 de societăți comerciale, peste 1.000 de locații de interes și aproximativ 300 de mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 134 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 15.000 de lei. Facem precizarea că nu este permisă activitatea operatorilor economici de a desfășura activități tip club/discotecă.

De asemenea, portul măștii de protecție este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun”, a informat IPJ Dolj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri