Un nou pod peste Dunăre, între oraşele Giurgiu, din România, și Ruse, din Bulgaria, ar putea să aibă o secțiune combinată, de autostradă și CF, potrivit unor imagini publicate pe YouTube, de un dezvoltator de proiecte de infrastructură, cu sediul în Sofia.

Bulgarii mai prezintă și noi detalii despre o autostrada care ar porni din Centura Bucureștiului și ar ajunge la Marea Egee, scrie Ziare.com.

Deși proiectul unui al doilea pod peste Dunăre, între Giurgiu și Ruse, nu este nou, o companie din Bulgaria a realizat mai multe randări video cu noua legătură rutieră și feroviară.

Potrivit dezvoltatorului bulgar Large Infrastructure Projects Ltd., noul pod va reprezenta o conexiune feroviară și rutieră eficientă, între Giurgiu și Ruse.

Dezvoltatorul vorbește și despre un proiect al unei autostrăzii Dunăre – Marea Egee, care ar începe de la Autostrada de Centură București (A0) și ar trece peste Dunăre, la Giurgiu – Ruse, prin Bulgaria Centrală, ajungând în final până în nordul Greciei, la autostrada Egnatia Odos.

Lungimea totală a autostrăzii ar fi de circa 402 kilometri, din care 55 de kilometri în România, 327 de kilometri în Bulgaria și 20 de kilometri în Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here