Caută
Close this search box.

VIDEO Ziua Victoriei în Republica Moldova. Marşuri cu haine militare sovietice, steaguri roşii

ziua victoriei

În plină pandemie, mii de oameni au participat duminică, 9 mai, la marșuri organizate în mai multe orașe mari ale Republicii Moldova, după modelul celor organizate şi în Rusia.

La Chișinău, în funtea coloanei care a pornit din centrul capitalei, s-a aflat chiar fostul președinte, Igor Dodon, împreună cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Îmbrăcați în haine militare sovietice sau cu drapele roșii, în mâini cu secera și ciocanul, oamenii au scandat lozinci și au mărșăluit pe ritmuri de fanfară, până la Complexul Memorial Eternitate.

„Astăzi marcăm Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei! Cu prilejul acestei sărbători, împreună cu Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului, am participat la „Marșul Memoriei”, care a început din Piața Marii Adunări Naționale până la Complexul Memorial „Eternitate”, a spus Igor Dodon.

Și la Bălți, al doilea oraș că mărime din Basarabia, peste o mie de oameni s-au adunat în centrul orașului, pentru a participa la acțiunea „regimentul nemuritor”.

Aproape fiecare avea în mână portretul celui apropiat, care a luptat sau care și-a piertut viața, apărându-şi Patria, în cel de-al Doilea Război Mondial. În fruntea coloanei a fost primarul municipiului Bălți, Renato Usatii, la inițiativa căruia a fost organizat marșul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri