Caută
Close this search box.

1 Iunie, Ziua Copilului. Evenimente din Bucureşti

ziua copilului

Ziua Copilului este un prilej de sărbătoare și de bucurie pentru copiii și părinții din peste 100 de țări din toată lumea, printre care, bineînțeles, și România.

În țara noastră, 1 iunie este începând cu anul 2016 zi liberă națională prin Codul Muncii, ceea ce înseamnă un prilej în plus pentru a sărbători copilăria şi copiii și pentru a petrece timp ce calitate alături de micuții noștri cărora să le oferim experiențe de neuitat care să le aducă zâmbetul pe buze și care să îi bucure.

De regulă, de 1 iunie sunt organizate evenimente artistice, excursii, jocuri și manifestări sportive, petreceri în aer liber sau ateliere dedicate celor mici. De asemenea, în această zi, copiii de toate vârstele primesc jucării, dulciuri, hăinuţe şi alte lucruri pe care ei și le doresc.

Dincolo de aceste cadouri, părinții încearcă de fiecare dată să pună la punct activități pe cât de atractive, pe atât de educative și constructive celor mici, care să aducă acel plus-valoare de care are nevoie relația părinte-copil, scrie Avantaje.ro.

Iată câteva sugestii de activități recreative și educative deopotrivă pe care să le faceți împreună cu copiii dumneavoastră cu ocazia zilei de 1 iunie 2021:

1. Senatul Copiilor

Evenimentul va fi organizat în grădina Senatului României de către Camera Superioară a Parlamentului în colaborare cu UNICEF România. Parteneri vor fi Opera Comică pentru Copii, Teatrul Masca, Teatrul Ţăndărică și Circul Metropolitan Bucureşti.

Cu această ocazie, copiii se vor putea recrea prin activităţi sportive, artistice şi educative. Grădinile Senatului vor fi deschise pe 1 iunie începând cu ora 10 (intrarea A1 – Calea 13 Septembrie nr. 1-3 și B1-SPP Str. Izvor nr. 2-4). Accesul va fi exclusiv pietonal.
Condițiile de participare, conform Hotărârii CNSU:
– adeverință de vaccinare (minimum 10 zile de la rapel);
– test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore;
– test antigen nu mai vechi de 24 de ore;
– test anticorpi.

2. Teatru pentru copii

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare’ invită publicul la evenimentele ce se vor desfășura la sediul instituției din strada Aristide Karatzali nr. 16.

Începând cu ora 11:00, copiii sunt așteptați la un spectacol oferit gratuit, și anume piesa adaptată după povestea lui Samuel Marșak „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani’.

3. Vizite la muzee

Cu ocazia zilei de 1 iunie 2021, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I’, situat în Str. Mircea Vulcănescu nr. 125 – 127, București. va fi deschis, iar cei mici vor beneficia de intrare gratuită.

De asemenea, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa’ oferă în dar tuturor copiilor intrarea gratuită în expoziția permanentă a muzeului, precum și posibilitatea de a participa gratuit la ateliere online pe platforma digitală ZOOM! Programul pecial de 1 iunie se va derula între orele 10:00 și 17:00.

4. O zi în parcurile de aventuri sau la ferma de animale

O altă idee pentru a petrece ziua de 1 iunie împreună cu copilul dumneavoastră o reprezintă parcurile de aventuri și fermele de animale situate în apropierea Bucureştiului.

Una dintre variante este „Edenland Park’ (Adresa: str. Cantonului nr 12, Balotești, jud. Ilfov). Aici, copiii vor putea face trasee în copaci, gradul de dificultate fiind gândit pentru fiecare categorie de vârstă, se vor putea da pe tiiroliană, vor putea pescui, vor putea trage cu arcul cu săgeți sau cu pușca cu aer comprimat sub supravegherea personalului angajat sau se vor putea distra în locurile de joacă special amenajate.

De asemenea, părinții îi vor putea duce pe micuți la fermele de animale din apropiere de București, și anume: Ferma Animalelor (Adresa: str. Sf. Gheorghe nr. 20, comuna Pantelimon, jud. Ilfov) și Ferma „La Țară’ (Adresa: Autostrada A1, București-Pitești, Km 36).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri