În decembie 2019, la evenimentul de comemorare a eroilor din confruntările Revoluției din 1989, Gelu Voican Voiculescu a fost lovit în cap, cu o cârjă, de unul dintre participanți.

La evenimentul respectiv, desfășurat în Piața Universității, la troița ridicată în locul jertfelor din 21 decembrie, s-au adunat atunci oficiali, politicieni şi reprezentanți ai unor ONG-uri, care au depus coroane de flori.

Mai mulți revoluționari au început să huiduie, atunci când l-au observat la eveniement și pe Gelu Voican Voiculescu, unul dintre inculpaţii din dosarul Revoluţiei.

Unul dintre ei, Octavian Crăciun, l-a atacat pe Voiculescu, lovindu-l în cap cu o cârjă. Politicianul s-a ales cu capul spart.

Instanța l-a condamnat pe Octavian Crăciun la 9 luni de închisoare, cu amânarea pedepsei, dispunând totodată ca acesta să nu se apropie de Gelu Voican Voiculescu la o distanță mai mica de 20 metri.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției. El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here