Caută
Close this search box.

A fost condamnat, cu amânarea pedepsei, pentru lovirea lui Gelu Voican Voiculescu în cap, cu cârja

gelu voican

În decembie 2019, la evenimentul de comemorare a eroilor din confruntările Revoluției din 1989, Gelu Voican Voiculescu a fost lovit în cap, cu o cârjă, de unul dintre participanți.

La evenimentul respectiv, desfășurat în Piața Universității, la troița ridicată în locul jertfelor din 21 decembrie, s-au adunat atunci oficiali, politicieni şi reprezentanți ai unor ONG-uri, care au depus coroane de flori.

Mai mulți revoluționari au început să huiduie, atunci când l-au observat la eveniement și pe Gelu Voican Voiculescu, unul dintre inculpaţii din dosarul Revoluţiei.

Unul dintre ei, Octavian Crăciun, l-a atacat pe Voiculescu, lovindu-l în cap cu o cârjă. Politicianul s-a ales cu capul spart.

Instanța l-a condamnat pe Octavian Crăciun la 9 luni de închisoare, cu amânarea pedepsei, dispunând totodată ca acesta să nu se apropie de Gelu Voican Voiculescu la o distanță mai mica de 20 metri.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției. El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri