Caută
Close this search box.

Anca Sigartău, anchetată de DNA

anca sigartău

În anul 2015, Anca Sigartău a ocupat postul de manager al Teatrului Municipal Bacovia din Bacău, în urma unui concurs controversat în care a fost acuzată că a câștigat postul pe pile.

La scurt timp, în urma organizării unui festival de teatru în orașul cu pricina, a fost învinuită că a dirijat o parte din banii publici către un ONG din Bacău, în beneficiul consilierului ei privat, Dragoș Pandele.

În fața presei, bărbatul a confirmat întâmplarea, adăugând că a fost plătit cu un comision din sponsorizările pe care le-a adus în cadrul evenimentului. După ce scandalul a împânzit toate ziarele din România, actrița a declarat că demisionează, apoi a revenit asupra deciziei.

În data de 5 aprilie 2016, Tribunalul Bacău a declarat ilegal concursul prin care Anca Sigartău a devenit manager al Teatrului și l-a anulat. Vedeta a demisionat cu câteva zile înainte de pronunțarea sentinței.

Situația s-a adâncit și, pe fondul dezvăluirilor din spațiul public, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a deschis un dosar de urmărire penală. În decursul cercetărilor, DNA a cerut sprijin Curții de Conturi; instituție care, în urma verificărilor, a făcut public un raport.

Conform documentului, statul ar fi fost prejudiciat cu peste 700.000 de lei după festivalul organizat de artistă. Autoritățile au revenit asupra urmăririi penale în anul 2020, sub suspiciunea de încălcare a legislației referitoare la cheltuielile din fonduri publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri