Caută
Close this search box.

Andrei Pivovarov, lider al opoziţiei ruse, a fost plasat în arest provizoriu

andrei pivovarov

Fostul lider al organizaţiei ruse de opoziţie Open Russia, Andrei Pivovarov, a fost plasat în detenţie provizorie, până cel puţin la 31 iulie, anunţă echipa sa, relatează AFP, via News.ro.

Andrei Pivovarov este vizat într-o anchetă, din cauza faptului că militează în favoarea unei organizaţii recunoscută drept indezirabilă, o infracţiune care poate fi pedepsită cu până la şase ani de închisoare.

Potrivit opozantului, anchetatorii au lansat o anchetă împotrova sa, în mai, pe baza unei postări pe care a făcut-o pe Facebook, în august 2020.

”Este un pretext, cu scopul de a-l împiedica să candideze în alegerile” legislative din seprembrie, denunţă pe reţele de socializare echipa sa.

”Toată lumea ştie că vreau să candidez în alegeri. Există de-acum această tradiţie (în Rusia) ca, atunci când îţi anunţi intenţia de a canidda într-un scrutin, să înceapă problemele: anchetă, percheziţii, arestări”, a declarat, potrivit echipei sale, Andrei Pivovarov, la o audiere, în oraşul Krasnodar.

Forţe de ordine l-au scos cu forţa pe Pivovarov, dintr-un avion care se pregătea să decoleze către Sankt Petersburg.

El a fost directorul Open Russia, înfinţată de către fostul oligarh în exil Mihail Hodorkovski, un critic dur al Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri