Caută
Close this search box.

Angajaţii Parlamentului îi fac plângere lui Mihai Badea de la USR, pentru că au fost puşi să muncească

mihai badea

Mai mulți consilieri din aparatul Comisiei juridice a Camarei Deputaților au depus o plângere la Secretariatul General al Camerei Deputaților, în care îl acuză de hărțuire morală pe șeful comisiei, deputat Mihai-Alexandru Badea (USRPLUS).

În plângere, se vorbește despre ‘situația gravă existentă la nivelul Comisiei’, respectiv ‘exercitarea de către Președintele Comisiei Juridice, de disciplină și imunități dl. deputat Mihai-Alexandru Badea, a unor comportamente ce se circumscriu faptei de hărțuire morală la locul de muncă’.

Semnatarii plângerii sunt consilierii Andrada Armeancea, Dragoș Bucur, Alina Grigorescu, Florica Manole, Rodica Penescu, Denisa Popdan și Sârbu Andreea.

Conform documentului, publicat de DC News, consilierii susțin că președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități a solicitat în mod repetat ‘îndeplinirea atribuțiilor de serviciu pe timpul derulării concediului de odihnă și concediului medical al salariaților, cu nerespectarea prevederilor art. 144 și art. 151 din Codul Muncii.’ Este vorba despre faptul că deputatul Badea le-ar fi solicitat elaborarea unor acte juridice, ‘pe perioada în care consilierii angajați în cadrul Comisiei se aflau în concediu de odihnă și concediu medical, concediu de odihnă legal stabilit conform programărilor anule, fără că pentru acest lucru să se if solicitat întreruperea concediului de odihnă conform art. 151 din Codul Muncii.’

De asemenea, se menționează că deputatul Badea a solicitat în aceeași perioadă ‘participarea consilierilor în cadrul ședințelor organizatorice și a planificat proiecte ale consilierilor pe ordinea de zi.’

Președintele Comisiei juridice mai este acuzat că a trimis sarcini de serviciu, în mod repetat, în weekenduri și în zilele libere legale, în special sâmbătă și duminică, la ore nepotrivite, sub amenințarea aplicării de sancțiuni.

Totodată, consilierii spun că a refuzat nejustificat acordarea de timp liber pentru orele suplimentare prestate și ‘a dispus în repetate rânduri supravegherea personalului Comisiei juridice, de către persoane ce nu au calitatea și pregătirea necesare.’

‘Pontajul, lista de prezența a deputaților la ședințe și numărarea voturilor din online’, în sarcina a două persoană care nu sunt angajate la Comisia juridică

El ar mai fi solicitat, cu încălcarea dispozițiilor legale, consilierilor care desfășurau activitatea prin telemunca, prezența la sediul Camerei Deputaților.

În încheierea documentului, se mai menționează intenția deputatului USR Badea de a monta sisteme de supraveghere video a angajaților comisiei, pe cheltuiala proprie, dar și montarea, asemenea, a unor sisteme de pontaj suplimentare față de cele existente deja și instalate fără acordul consilierilor.

‘Având în vedere cele prezentate mai sus, vă solicităm, în mod respectuos, să luați măsurile legale care se impun pentru a sancționa conduita abuzivă a Președintelui Comisiei juridice și să sesizați grupul parlamentar USR, care l-a propus în funcția de președinte pentru a analiza conduita neconformă cu statului de demnitar și de Președinte al Comisiei juridice al domnului deputat Mihai Alexandru Badea. De asemenea, va solicităm să dispuneți măsurile necesare pentru a putea reda angajaților Comisiei juridice, de disciplină și imunități demnitatea funcției parlamentare.’, concluzionează consilierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri