Caută
Close this search box.

Angela Merkel a primit la rapel vaccin Moderna, după prima doză de AstraZeneca

Cancelarul german Angela Merkel a primit la rapel serul Moderna împotriva COVID-19, după ce prima doză i-a fost făcută cu AstraZeneca, potrivit Agerpres.

„Da, confirmăm” că şefei guvernului german i-a fost recent administrată a doua doză de vaccin bazat pe ARN mesager al companiei americane Moderna, a indicat un purtător de cuvânt al cancelarului german.

Merkel, în vârstă de 66 de ani, a primit la 16 aprilie o primă doză de vaccin AstraZeneca, a cărui utilizare a fost suspendată o perioadă în Germania după mai multe cazuri de tromboză înregistrate în Europa.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german a postat ulterior pe Twitter o fotografie cu certificatul de vaccinare al Angelei Merkel care probează vaccinarea completă a acesteia împotriva COVID-19.

Serul Moderna, administrat mai multor înalţi oficiali germani, între care preşedintele Republicii, Frank-Walter Steinmeier, este rezervat în Germania persoanelor peste 60 de ani.

Mai multe ţări, inclusiv Germania, au ales pentru a doua doză de vaccin serul cu ARN mesager de la Pfizer-BioNTech sau cel de la Moderna, rezultând o „schemă vaccinală mixtă” după o primă injectare cu AstraZeneca.

Peste jumătate (51,2%) din populaţia Germaniei, adică 42,5 milioane de persoane, a primit cel puţin o primă doză de vaccin, iar 26,3 milioane (31,6%) au fost vaccinaţi complet, potrivit cifrelor publicate marţi de Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri