Secretarul de stat american Antony Blinken promite că Vladimir Putin va răspunde pentru atacului cibernetic efectuat asupra Congresului Statelor Unite.

Un alt atac cibernetic de tip ransomware, asupra unor instituții americane, a avut ca țintă Congresul SUA. Ca urmare, 60 de membri din ambele partide nu au putut să-și acceseze datele, timp de câteva săptămâni, scrie jurnalistul Adina Mutăr, de la Newsweek.

Ținta a fost iConstituent, un furnizor de tehnologie și servicii de informare pentru zeci de birouri, inclusiv un serviciu de buletine informative care permite parlamentarilor să comunice cu rezidenții din districtele lor.

Este cel mai recent atac cibernetic, după o serie comise împotriva puterii executive americane și asupra unor companii americane, dovedind vulnerabilitățile sistemelor. Administrația Biden se luptă să facă față situației.

Biroul directorului administrativ, care se ocupă de securitatea IT pentru Camera Reprezentanților, a declarat că nu există nici un impact asupra datelor generale ale Camerei și că lucrează cu iConstituent, pentru a rezolva situația.

Mai multe birouri ale parlamentarilor au publicat plăți de mii de dolari, către compania iConstituent, declarându-și nemulțumirea față de lipsa de securitate a serviciilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here